FÄRGSTARKA OCH OEMOTSTÅNDLIGA PROVENCE,

PROVENCE MED FLYG & BUSS

30/9-5/10 2018

I sydöstra delen av Frankrike ligger provinsen Provence som är känt för sin storslagna natur med cypresser och olivlundar, det azurblå Medelhavet samt medeltida byar som klamrar sig fast vid bergskanterna.

Knapp_BOKA_HAR_300.png

Provence klingar onekligen romantiskt i mångas öron och har beskrivits i ett antal böcker och filmer. Skimret av lavendel och knotiga olivträd är för evigt förknippade med regionen.

Vi upplever bl a pittoreska Arles, anrika Avignon med sitt mäktiga påvepalats som är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid, kända vinodlingar i Châteauneuf-du-Papes samt naturområdet Camargue.

Vi njuter av Rivieran i Nice som är den franska rivierans självklara huvudstad med allt man kan önska sig.

Välkomna med till det pittoreska och härliga Provence!

Reseledaren hjälper dig gärna till rätta och tipsar under resan.

Obs! Resan bör bokas tidigt.

Dag 1 Örebro - Arlanda - Nice - Arles

Avresa från Örebro kl 02.30 mot Arlanda. Vi flyger kl 07.05 med Norwegian (DY 4321). Incheckningen öppnar ca två timmar innan avgång och stänger 45 minuter före aviserad avgångstid.

Vi landar i Nice tre timmar senare (kl 10.05) och efter att vi fått våra väskor sätter vi oss på bussen för  vidare färd till Arles (ca 25 mil). Lunch äter vi på lokal restaurang i Cannes.

Clos des Roses i Frejus har vi en vinprovning inbokad. Vi får provsmaka Provence stolthet – rosévinet! På vingården får vi en rundtur som avslutas med en vinprovning. Vi har också chans att inhandla lite vin.

Väl i Arles checkar vi in på centralt belägna Hotel Arles Plaza där vi ska bo fyra nätter. Staden ligger 23 km från Medelhavet. I Arles finns många monument från romartiden. Här finns en vacker amfiteater som rymmer 25 000 åskådare.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Arles

Utflykt till Avignon inkl Påvepalatset samt vinprovning i Châteauneuf-du-Papes

Frukost och sedan bär det iväg på en trevlig utflykt till Avignon där vår lokalguide möter upp oss. Avignon var redan under romartiden en betydande ort. Staden är rik på medeltida bebyggelse såsom den romerska katedralen, påvepalatset, ringmuren med sina 39 torn. 1995 blev Avignons historiska stadskärna uppsatt på Unescos världsarvslista.

Vi besöker Palais des Papes (Påvepalatset) från 1300-talet som är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid.

Lunch på egen hand. Nästa stopp är i Châteauneuf-du-Papes som är ett vindistrikt i södra Rhônedalen. Namnet betyder ”påvens nya slott”. Här vi provsmakar 3 viner. Châteauneuf-du-Pape finns både som röda viner (ca 95%) och vita viner (ca 5%). Roséviner är inte tillåtna. Om vinet smakar finns det naturligtvis möjlighet att köpa med sig lite hem. Därefter reser vi åter till Arles.

Vi samlas på kvällen och äter en gemensam middag.

Dag 3 Arles

Båttur i Camargeuområdet samt lunch i les Saintes-Maries de la Mer

Efter en mättande frukost väntar en utflykt till Saintes-Maries-de-la-Mer. Namnet betyder ”De heliga Mariorna av havet”. Staden ligger i det franska området Camargue och är belägen vid Medelhavet. Vincent van Gogh har låtit staden stå modell för några av hans berömda målningar.

Vi åker en båttur i naturområdet Camargue vid Rhonedelatat som är så vackert och inspirerande. Området är välkänt för sin saltproduktion, ostron, sina rosa flamingos samt Camarguehästar.

Efter båtturen äter vi en god lunch tillsammans och kanske har vi lite tid att promenera och shoppa lokala produkter innan vi åker tillbaka till Arles.

Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter. Ta tillfället i akt och upplev gamla stan med sina medeltida gränder och livliga restauranger och barer. Ikväll äter vi middag på egen hand.

Dag 4 Nice

Utflykt Provence med besök i Port du Gard inkl musem samt på Arena de Nimes

En lokalguide som kommer att vara med oss under hela dagen möter upp oss efter frukost.

Mellan Nîmes och Avignon ligger den romerska akvedukten Pont du Gard. Pont du Gard är en stenvalvsbro i flera spann som överbryggar floden Gardon. Akvedukten är 270 meter lång, 49 meter hög och byggdes under början av första århundradet efter Kristus. År 1985 blev Pont du Gard uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi får en rundvisning av akvedukten.

Tid för lunch. Vårt nästa besök går till Arena de Nimes som är en romersk amfiteater belägen i staden Nîmes. Arenan användes bl a till gladiatorspel under den romartiden. Den har en kapacitet på 24 000 åskådare.

Under sen eftermiddag åker vi tillbaka till vårt hotell i Arles. Gemensam middag.

Dag 5 Arles - Nice

Stadsrundtur samt upptäck Nice på egen hand.

Vi tar adjö av Arles efter frukost och reser mot Nice. I Nice möter vi upp vår guide som skall ta med oss på en intressant stadsrundtur där vi bl a åker längst den berömda Promenade des Anglais, Nice vidsträckta strandpromenad med sina pampiga byggnader från La Belle Époque perioden. Vi ser den stora shoppinggatan Avenue Jean Médecin.

Vi checkar in en natt på Hotel de Flore Nice Promenade. Lite egen tid innan vi äter en gemensam middag på lokal restaurang i närheten av hotellet.

Lite allmänt om Nice;

Nice har ett mycket vackert läge. I norr skyddas staden av höga alper, Alpes Maritimes och i söder breder Medelhavet ut sig. Staden är byggd på tre kullar och har en mycket lång och vacker strandpromenad, Promenade des Anglais som följer den 7 km långa stranden.

Nice delas i två delar av en stor boulevard som utgår från Place Masséna vid gamla stan. I norra delen av Nice ligger de nya kvarteren med stora varuhus och shoppingstråk. Centralt beläget vid ”strandgatan” ligger kasinot och i öst ligger den anrika slottskullen och gamla stan.

I gamla stan flanerar vi i de trånga gränderna och här finns mängder av barer, caféer, restauranger och små torg. I hjärtat av gamla stan hittar vi torget Cours Saleya som lever dygnet runt.

Dag 6 Nice - Arlanda - Örebro

Frukost på hotellet och därefter är det dags att säga Au Revoir till Nice för denna gång. Vårt flyg med Norwegian avgår kl 13.20 (DY 4322). Vi beräknas landa på Arlanda kl 16.15.

Tidig kväll är vi hemma igen med många trevliga minnen från det kontrastrika landskapet i Provence med sina höga slanka cypresser, knotiga olivträd och lavendelblå åkrar som gör landskapet färgstarkt.

OBS! Resan bör bokas tidigt!

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

                                                            

Cannes.jpg

Vindruvor-piont-noir.jpg

Avresedatum:                                           30/9

Resdagar:                                                        6

Pris per person                                    11 390:-

Frivilliga tillägg:

Enkelrumstillägg                                         1 770:-
Avbeställningsskydd                                       600:-

I resans pris ingår:

 • Flyg Arlanda-Nice i ekonomiklass, t/r inkl nuvarande flygskatter (måltider ingår ej)
 • Busstransfer t/r Arlanda
 • Bussresa inkl skatter & tullar
 • 5 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost
 • 4 middagar
 • Utflykter enligt program
 • 1 lunch i Cannes
 • Vinprovning på Clos des Roses
 • Utflykt till Avignong inkl entré Påvepalatset
 • Vinprovning i Châteauneuf-du-Papes

 • Båttur i Camargeuområdet
 • Lunch i les Saintes-Maries de la Mer
 • Lokalguide i Provence
 • Entré till Port du Gard inkl museum
 • Entré till Arena de Nimes
 • Rundtur i Nice med lokalguide
 • Reseledarservice

Pass:

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.

Kontrollera att alla namn är korrekt stavade enligt pass.

Valuta: Eu-flagga.jpg

Euro

Speciellt:

Maxvikt per person är en resväska á 20 kg samt handbagage max 10 kg.

Tips:

sca.france.fr/sv/provence

www.arlestourisme.com

www.avignon-tourisme.com

www.chateauneuf.com

www.closdesroses.com/

www.nicefrankrike.se

www.geografi.nu

www.ud.se/resklar

Väder

Den Universella Valutakonventeraren

Tullverket

Obs! Resan bör bokas tidigt.


                      

trafikskylt.jpg

Våra hotell

Arles

Hotel Arles Plaza ***

45 Avenue Sadi Carnot

13200 Arles, Frankrike

Tel: +33 4 90 99 40 40

www.hotelarlesplaza.com

Antal rum: 67 - med dusch, toalett, TV

Hiss: Ja

Hotellet har en stor uppvärmd utomhuspool och trädgård under tak. Det ligger i centrum ca 300 m från gamla stan med sina medeltida gränder och livliga restauranger och barer.

Nice

Hotel de Flore Nice Promenade ****

2, rue Maccarani

06000 Nice, Frankrike

Tel: +33 4 92 14 40 20

en.hoteldeflore-nice.fr/

Antal rum: 65 - med dusch, toalett, TV

Hiss: Ja

Hotellet ligger i centrala Nice 5 minuters promenad från Promenade des Anglais, havet, det stora torget Place Massena och den stora shoppinggatan Jean-Médecin.


 

franska20koket.jpg

1pdf Ladda hem resebeskrivning i pdf-format

 

 

Resan är bindande vid bokningstillfället.

 

 

1pdf Allmänna resevillkor 

 

1pdf Särskilda resevillkor

 

 

VÄLKOMMEN MED DIN BOKNING!

 

Ring 019-315050 för bokning eller vid frågor.     

© Lindbergs Buss AB