KULTUR I VARJE VÄGSKÄL &

HÄRLIGA STRÄNDER,

DET GODA LIVET PÅ GOTLAND

12-15/5 2019

Gotland är en mytomspunnen ö med unik natur och levande kultur. Ett exotiskt semesterparadis inom nära räckhåll.

Knapp_BOKA_HAR_300.png

Visby är en av de mest besökta platserna i Sverige. Den historiska stadskärnan innanför ringmuren utgör den så kallade Hansestaden som 1995 upptogs på UNESCO:s lista över världens kultur- och naturminnen. Idag, liksom för flera hundra år sedan, sprudlar den lilla staden av liv. Visby har något att erbjuda året om. Inte undra på att Gotland är hela Sveriges älsklings-destination.

Dag 1 Örebro - Visby, Gotland

Resan går kl 07.00 från Örebro mot Nynäshamn. Gotlandsbåten avgår kl 11.25. Resan tar lite drygt tre timmar. På färjan går det bra att äta lunch eller att dricka kaffe Vi kommer fram till Visby kl 14.55.

Vi inleder vår vistelse med en guidad rundtur i Visby. Vår lokalguide berättar om stadens historia och visar oss dess sevärdheter.

Vi checkar in på vårt hotell, Scandic Visby där vi ska bo tre nätter. På hotellet äter vi en gemensam middag.

Dag 2 Visby

Dagen och kvällen är fri för egna aktiviteter i rosornas och ruinernas stad

gotland visby img_0777

Visby grundades redan 897 och är den äldsta staden i hela Östersjöområdet. Visby är en av de få städer i världen där hela stadskärnan är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Förutom den välbevarade stadsmuren från 1250 finns här mer än 200 medeltida byggnader, tretton kyrkoruiner och den vackra domkyrkan Santa Maria.

Att gå omkring här är som att gå omkring mitt i historien. Bland de medeltida gatorna och gränderna möter vi samtidigt en modern och aktiv stad. Visby är en stad som man lätt blir förälskad i.

IMG_0214-(2).JPGVisbys ringmur omsluter hela det medeltida Visby och är norra Europas bäst bevarade stadsmur.

Muren byggdes av kalksten under åren 1250-1288 för att byggas på ytter-ligare under 1300-talet. Muren är 3,6 kilometer lång och hade från början 29 torn, varav 27 finns bevarade än i dag.

Visby-original-684.jpgI Visby finns det många trevliga butiker, restauranger och serveringar. Man har på senare år tagit fasta på det kulinariska med genuina smakupplevelser i fokus. Visby Centrum är det gemensamma namnet för Visbys största shoppingstråk.

I Östercentrum och längs Adelsgatan finns allt från små specialbutiker som säljer smycken, hantverk och souvenirer, till stora välkända kedjor. Här finns också gott om caféer och restauranger.

Även kvällen är fri för egna upplevelser och restaurangbesök.

Dag 3 Visby

Utflykt norra delen med Fårö

Efter frukost är det dags att utforska norra delen med Fårö. Färjan från Fårösund över till Fårö tar bara 10 minuter. Fårö har drygt 600 bofasta invånare och naturen består mest av gles tallskog, hedmarker, myrar och träsk. På många av öns gårdar finns de karaktäristiska kalk-stenshusen med mycket branta tegeltak. Det säregna landskapet har inspirerat många författare och konstnärer.

Vi besöker Bergmancenter som är en stiftelse och en mötesplats kring Ingmar Bergmans livsgärning och konstnärskap. Här äter vi en god lunch, grön ärtsoppa och saffranspannkaka med sylt.

gotland raukar på fårö img_1018Gotland är och förblir en speciell plats med sina raukfält. Langhammars berömda raukar och klappstensfält får

också ett besök. Hemresan går via Slite som är känt för sin cementindustri.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Visby - Örebro

Efter en god frukost och utcheckning har vi ytterligare några timmar att spendera i Visby. Kl 11.00 är det dags för ett besök på Gotlands museum med entré till Fornsalen. Gotlands Museum bildades 22 maj 1875 av Föreningen Gotlands Fornvänner och gick då under namnet Gotlands Fornsal. På Fornsalen finns världens största vikingatida silverskatt, unika bil stenar mm. Fornsalen är världsarvet Visbys största turistmål och museets omfattande samlingar speglar Gotlands rika och spännande historia från stenålder till vikingatid, från medeltid till nutid.

IMG_0271-(2).JPGFärjan går kl 16.30 från Visby. Vi lämnar Gotland med känslan av att ha varit utomlands men ändå hemma och vill gärna återvända till denna mycket säregna och vackra del av Sverige. Vi är i Nynäshamn kl 19.45.

Resan fortsätter mot hemåt där vi beräknas att vara ca kl 23.00. Ca 22 mil.

DSC_0380-(3).jpg

lugn_och_ro

Avresedatum:                                         12/5

Resdagar:                                                     4

Pris per person                                   4990:-

Frivilliga tillägg:

Enkelrumstillägg                                    1290:-

Avbeställningsskydd                                   150:-

Reservation av plats i buss                          200:-

I resans pris ingår:

  • Buss- och färjeresa
  • 3 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost 
  • 2 middagar
  • Utflyker enligt program
  • Guidad rundtur i Visby
  • Besök med entré på Bergmancenter
  • Lunch på Bergmancenter
  • Gotlands museum med entré till Fornsalen

  • Reseledarservice

Vårt hotell

Scandic Visby

Tips:

www.gotland.net

www.alltomgotland.se

www.gotland.info/gotland-faro-information

www.gotlandsmuseum.se

www.bergmancenter.se


IMG_0196-(2).JPG


gotland fårskylt på fårö img_1028

 

 

Resan är bindande vid bokningstillfället.

 

 

1pdf Allmänna resevillkor 

 

1pdf Särskilda resevillkor

 

 

VÄLKOMMEN MED DIN BOKNING!

 

Ring 019-315050 för bokning eller vid frågor.     

© Lindbergs Buss AB