frankrikes-flagga.pngFRANKRIKE

Sacre-Coeur-original-4421.jpg

HISTORIA OCH LIVSÖDEN KOMBINERAT MED VACKER NATUR, ARKITEKTUR OCH KONST

NORMANDIE - EN HISTORISK RESA 4-12/9

Vi besöker landstigningsstränder, luftlandsättningsplatser och de i dag närmast kultförklarade platserna Ste Mère Église, Arromanches och Pegasus Bridge i Benouville. Vi studerar slaget om Normandie och besöker den amerikanska kyrkogården i Colleville sur Mer (Omaha Beach) samt flera olika muséer. Med i programmet finns också ett besök på det världsberömda ”tapetmuséet” i Bayeux.

Läs mer >>

Sacre-Coeur-original-4421.jpg

FRANSKA VINRESANS ABC

ALSACE, BOURGOGNE & CHAMPAGNE 15-23/9

Vi åker utmed ”Route du vin” i Alsace genom små vinbyar med blomstersmyckade korsvirkeshus. Vi besöker sedan Bourgogne med sitt rika kulturarv. Ett område som framställer några utav Frankrikes bästa viner. Vi avslutar med ett besök i Reims där vi kan smaka av den lyxiga, goda och bubblande champagnen.

Läs mer >>

fontana-di-trevi-kvaell.jpg

FÄRGSTARKA OCH OEMOTSTÅNDLIGA PROVENCE 30/9-5/10

PROVENCE MED FLYG & BUSS  

Provence klingar onekligen romantiskt i mångas öron och har beskrivits i ett antal böcker och filmer. Skimret av lavendel och knotiga olivträd är för evigt förknippade med regionen. Vi upplever bl a pittoreska Arles, anrika Avignon med sitt mäktiga påvepalats som är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid, kända vinodlingar i Châteauneuf-du-Papes samt naturområdet Camargue.

Läs mer >>

Ring 019-315050 för bokning eller vid frågor.     

© Lindbergs Buss AB