frankrikes-flagga.pngFRANKRIKE

Sacre-Coeur-original-4421.jpg

PARIS - BOULEVARDERNA, CAFÉERNA OCH ROMANTIKENS STAD,

ETT KLASSISKT RESMÅL 5-11/5

Följ med och låt dig hänryckas av allt det underbara som finns att upptäcka i världsstaden Paris! Här finns gott om sevärdheter att beskåda. Eiffeltornet är ett välkänt monument liksom den vackra kyrkan Sacré-Coeur, konstnärskvarteren i Montmartre, paradgatan Champs Elysées som leder upp till Triumfbågen, Notre Dame, Operan eller Louvren där Mona Lisa förundrar med sitt leende är bara några få att nämna.

Läs mer >>

Sacre-Coeur-original-4421.jpg

HISTORIA OCH LIVSÖDEN KOMBINERAT MED VACKER NATUR, ARKITEKTUR OCH KONST

NORMANDIE - EN HISTORISK RESA 4-12

Vi besöker landstigningsstränder, luftlandsättningsplatser och de i dag närmast kultförklarade platserna Ste Mère Église, Arromanches och Pegasus Bridge i Benouville. Vi studerar slaget om Normandie och besöker den amerikanska kyrkogården i Colleville sur Mer (Omaha Beach) samt flera olika muséer. Med i programmet finns också ett besök på det världsberömda ”tapetmuséet” i Bayeux.

Läs mer >>

fontana-di-trevi-kvaell.jpg

FÄRGSTARKA OCH OEMOTSTÅNDLIGA PROVENCE 30/9-5/10

PROVENCE MED FLYG & BUSS  

Provence klingar onekligen romantiskt i mångas öron och har beskrivits i ett antal böcker och filmer. Skimret av lavendel och knotiga olivträd är för evigt förknippade med regionen. Vi upplever bl a pittoreska Arles, anrika Avignon med sitt mäktiga påvepalats som är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid, kända vinodlingar i Châteauneuf-du-Papes samt naturområdet Camargue.

Läs mer >>

Ring 019-315050 för bokning eller vid frågor.     

© Lindbergs Buss AB